Academicienii Gerard Albert Mourou și Nicolae Victor Zamfir primesc titlul Cetățean de Onoare al județului Ilfov

Academicienii Prof.Dr.Gerard Albert Mourou, inițiator al proiectului Extreme Light Infrastructure și Prof.Dr. Nicolae Victor Zamfir, directorul general al Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics vor primi titlul de Cetățean de Onoare al Județului Ilfov, pentru merite științifice deosebite în dezvoltarea proiectului de cercetare-inovare - Laserul de la Măgurele. 

..

Sursa foto 1 https://www.nobelprize.org

Sursa foto 2 www.google.com

 

Evenimentul va avea loc în data de 3 iunie a.c., la ora 11.00, la Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I” din București.

 

.

Sursa foto www.google.com

 

Fizicianul Gerard Albert Mourou, laureat al Premiului Nobl pentru Fizică pe anul 2018,considerat părintele Laserului de la Măgurele și academicianul Nicolae Victor Zamfir, directorul general al ELI-NP au adus contribuții determinante în realizarea celui mai puternic laser din lume, care a atins puterea de 10 PetaWatts.

”Județul Ilfov, prin Consiliul Județean Ilfov, este onorat să acorde titlul de Cetățean de Onoare al Județului Ilfov celor două personalități marcante, aducând astfel un semn de recunoaștere și de profundă considerație pentru dezvoltarea socială și economică generată de proiectul Extreme Light Infrastructure-Nuclear Physics (ELI-NP) în județul Ilfov”, spune Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov.

 

 

 

Exemplu de podcast

Audio

Descriere
Vizita atasatilor medicali din tari UE la ELI-NP