Gérard Mourou, laureat Nobel al premiului pentru fizică - Ambasador pentru Știință și Inovare al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) va decerna Premiul Internațional - Ambasador CNMR pentru Știință și Inovare, Excelenței Sale Gérard Mourou, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în 2018.

.

Sursa foto www.nobelprize.org

 

Premiul se oferă pentru întreaga activitate desfășurată în beneficiul umanității.

”Domnia sa, Gérard Albert Mourou, a revoluționat domeniul ingineriei electrice și al laserului prin metoda unică de a genera impulsuri optice ultrascurte, cu intensitate ridicată (petawatt). Această descoperire științifică stă la bazele succesului Laserului de la Măgurele (ELI-NP - Extreme Light Infrastructure), motiv pentru care domnul Gérard Mourou a primit titlul informal de ”Părinte al Laserului de la Măgurele”, proiect ce va rămâne în istoria mondială a științei și cel mai important proiect al României.”, declară Alexandru Cumpănașu, Președinte CNMR.

Ceremonia de decernare va avea loc în data de 3 iunie 2019, la orele 14:00, în Sala Auditorium a Palatului Regal din București. 

.

Sursa foto www.google.com

Exemplu de podcast

Audio

Descriere
Vizita atasatilor medicali din tari UE la ELI-NP