• 112 milioane de franci pentru o Geneva internațională.

Bani pentru o Geneva Internațională

Time to read
1 minute
Read so far

Bani pentru o Geneva Internațională

Sat, 09/21/2019 - 09:44
Posted in:
0 comments

112 milioane de franci pentru o Geneva internațională. Parlamentul dorește să consolideze Elveția ca stat gazdă a organizațiilor internaționale. Banii vor fi investiți, printre altele, în protecția exterioară.

       Potrivit cotidianului elvețian Tagesanzeiger Consiliului Național împreună cu  Consiliul Statelor au aprobat alocarea sumei de 111.8 milioane CHF pentru anii 2020 până în 2023 pentru consolidarea Elveției ca stat gazdă a organizațiilor internaționale. Pentru implementarea măsurilor Guvernul federal oferă un cadru de plată de 103,8 milioane de franci și facilitează un credit-cadru de 8 milioane de franci cu scopul de a spori protecția externă a organizațiilor internaționale.

     „Parlamentul este conștient de importanța Genevei internaționale pentru Elveția„, a declarat Liliane Maury Pasquier (SP / GE) din partea Comisiei de afaceri externe a Consiliului de Stat. Având în vedere presiunea concurențială în creștere, este esențial să se ia măsuri pentru consolidarea Elveției ca stat gazdă.

       Ministrul de externe Ignazio Cassis declară cotidianului elvețian că prin continuarea strategiei actuale, Consiliul Federal dorește să consolideze Elveția, și în special Geneva, internațional ca un centru al diplomației multilaterale. În ultimii ani s-au înființat noi organizații internaționale, numărul angajaților a crescut ușor și mai multe state și-au deschis misiune permanentă la Geneva.

        Geneva găzduiește 37 de organizații internaționale, sedii a 177 de state membre ale ONU și mai mult de 380 de organizații neguvernamentale (ONG-uri) cu peste 30.000 de angajați. În ciuda importanței incontestabile a locației, în Consiliul Național au existat și voci critice cu privire la implementarea măsurile concrete de consolidare.

Exemplu de podcast

Audio

Descriere
Vizita atasatilor medicali din tari UE la ELI-NP