• ANEIR recunoaște meritele echipei ELI-NP care a transformat Laserul de la Măgurele în Cel Mai Puternic Laser din Lume

Diplome speciale pentru echipa ELI-NP

Time to read
1 minute
Read so far

Diplome speciale pentru echipa ELI-NP

Tue, 12/03/2019 - 10:41
Posted in:
0 comments

Academician Nicolae Victor Zamfir, conducatorul colectivului Laserului și doctorandul Dragoș Șeuleanu, Manager al Departamentului de transfer de cunoaștere tehnologic și de comunicare/promovare de la ELI-NP au primit din partea Asociației Naționale a Exportatorilor si Importatorilor din România diplome speciale pentru o premieră mondială în țara noastră și pentru eforturile de a impune pe plan internațional un proiect românesc de foarte mare importanță.

Asociația precizează că echipa Academicianului Zamfir, formată din cercetători, ingineri și manageri a transformat Laserul de la Măgurele în Cel Mai Puternic Laser din Lume. Prin inteligență, perseverență, muncă asiduă și pregătire profesională permanentă în peste 50 de ani,  Școala de Fizică de la Măgurele a reușit să aducă România de pe locul al patrulea în lume în anul 1962 în situația de a genera cel mai puternic fascicul de lumină din toate laboratoarele și universitățile lumii. De altfel, distincția încununează succesul unui demers foarte rar în Europa Centrală și de Est: inversarea procesului de migrație intelectuală din România și atragerea la proiectul Laserului de la Măgurele a unora dintre cele mai talentate minți din peste 25 de țări, inclusiv tineri fizicieni originari din România, care lucrează la universități și laboratoare din întreaga lume.

Prin soluții inovative de promovare pe piața din România și din Statele Unite ale Americii a Laserului de la Măgurele, echipa managerială de la ELI-NP s-a asociat cu respectatul think tank american din domeniul stimulării cercetării avansate – Hudson Institute din Washington, D.C. – și a abordat direct unele dintre cele mai mari Agenții de finanțare de profil ale Guvernului Federal American, ceea ce a condus la obținerea unor rezultate peste așteptările inițiale. Practic, începând din acest an s-au lansat primele proiecte concrete de colaborare directă cu partea americană.

Exemplu de podcast

Audio

Descriere
Vizita atasatilor medicali din tari UE la ELI-NP