Romania Libera: Demitere suspectă a șefului IFIN HH

Ziarul Romania Libera - Mihai Diac, publica un punct de vedere propriu cu privire la demiterea din functia de director general al IFIN HH a domnului Academician NV Zamfir pe care vi-l prezentam mai jos:

          Demitere suspectă a șefului IFIN. America și Europa luptă pentru tehnologie în România

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, l-a demis fără nicio explicație pe directorul general al Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară de la Măgurele, academicianul Nicolae Zamfir.

Cea mai cunoscută unitate de cercetare științifică din România, Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară (IFIN) de la Măgurele, are un nou director general. Vechiul director, academicianul Nicolae Zamfir, a fost demis, brusc, de ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie. În locul lui Nicolae Zamfir, Monica Anisie l-a numit, în mod provizoriu, până la organizarea unui concurs, pe Marius Mărginean.

Cu alte cuvinte, în locul unui director care își obținuse postul prin concurs și care a condus fără probleme IFIN în ultimii patru ani, ministrul Educației și Cercetării a numit, subit, fără concurs, un interimar.

Decizia ministrului Anisie a fost anunțată public printr-un comunicat postat pe internet.

Aici puteti citi integral articolul.

Exemplu de podcast

Audio

Descriere
Vizita atasatilor medicali din tari UE la ELI-NP